IFK Mariehamnin puolustajilla oli vaikea tehtävä pidätellä HIFK:n kapteeni Esa Terävää. Terävä teki uransa ensimmäisessä liigaottelussa heti ensimmäisen maalinsa. Kuva: Jere Nevalainen

IFK Mariehamnin puolustajilla oli vaikea tehtävä pidätellä HIFK-kapteeni Esa Terävää. Terävä teki uransa ensimmäisessä liigaottelussa heti ensimmäisen maalinsa. Kuva: Jere Nevalainen

IFK Mariehamn – HIFK 1-1 (1-0)
24′ 1-0 Dever Orgill
47′ 1-1 Esa Terävä (Youness Rahimi)

#8 Jukka Halme (78′ –> Ville Taulo)
#9 Pekka Sihvola (85′ –> Tuomas Mustonen)
#10 Fredrik Lassas (82′ –> Jani Bäckman)
#12 Otto-Pekka Jurvainen
#23 Jesse Ahonen
#71 Carljohan Eriksson (MV)

Lähtökohdat

HIFK:n historiallinen paluu Suomen korkeimmalle sarjatasolle yli 43 vuoden korpivaelluksen jälkeen. IFK Mariehamn nousi 1-1 tasapeliin Veikkausliigan avauskierroksen ottelussaan FF Jaroa vastaan. HIFK eteni torstaina Respect Suomen Cupin puolivälierävaiheeseen voitettuaan Kakkosessa pelaavan KPV:n jatkoajan jälkeen 0-2.

HIFK ja IFK Mariehamn kohtasivat Liigacupissa kahdesti. Ensimmäinen keskinäinen ottelu Talin hallissa päättyi 1-1 tasapeliin ja Maarianhaminasta HIFK haki upean 3-1 vierasvoiton.

Ottelu

Pelikellossa oli 24 minuuttia, kun kotijoukkue IFK Mariehamn siirtyi ottelussa 1-0 johtoon hyökkääjä Dever Orgillin upealla saksipotkumaalilla.

IFK Mariehamn oli ensimmäisellä puoliajalla selvästi hallitsevampi joukkue ja sai luotua varsinkin laitojen kautta rakennettujen hyökkäystensä avulla painetta HIFK-puolustukseen. HIFK:n peli oli todella hermostunutta ja syötöt karkailivat jatkuvasti vastustajalle.

Puoliajalla HIFK:n valmennusjohto piti tiukan palautepuheen ja syystä tai toisesta toiselle puoliajalle asteli täysin erilainen HIFK.

Toista puoliaikaa oli pelattuna vain kaksi minuuttia, kun Joni Korhonen käynnisti HIFK:n nopean vastahyökkäyksen.

Korhonen kuljetti palloa lähes 40 metriä, kunnes pallo ”tökkäsi” nurmeen ja Youness Rahimi otti pallon haltuunsa. Rahimi kuljetti palloa hetken ja antoi loistavan pystysyötön IFK Mariehamnin linjan taakse juosseelle Esa Terävälle, joka sijoitti pallon upeasti etukulmaan liigauran ensimmäisellä maalillaan heti ensimmäisessä Veikkausliigaottelussa.

Tasoitusmaalin jälkeen peli kääntyi HIFK:lle. Kopissa oli selvästi tapahtunut jotain ja sen näki jokaisen HIFK-pelaajan peliotteissa. HIFK loi toisella jaksolla enemmän maalipaikkoja ja syötöt alkoivat osua paremmalla prosentilla omille.

HIFK suoritti viimeisellä kymmenminuuttisella kolme pelaajavaihtoa, kun kentälle tulivat Jukka Halme, Fredrik Lassas ja Pekka Sihvola. Sihvola oli heti kentälle tultuaan lähellä viedä HIFK:n 1-2 johtoon. Youness Rahimi antoi Sihvolalle loistavan läpisyötön, mutta HIFK-hyökkääjän tuikkaus meni vain hieman ohi oikeasta tolpasta.

Pekka Sihvola oli lähellä viedä HIFK:n johtoon ottelun loppuhetkillä, mutta laukaus suuntautui vain hieman ohi oikeasta tolpasta. Kuva: Jere Nevalainen

Fredrik Lassaksen vapaapotku aivan varsinaisen peliajan lopussa leijaili hyvin takatolpalle löytäen HIFK-toppari Pauli Kuusijärven, mutta Kuusijärven pusku jäi hieman kesyksi ja IFK Mariehamnin maalivahti Otso Virtanen liimasi pallon helposti.

Lopputulos HIFK:n nousujohteisen peliesityksen jälkeen 1-1 ja liiga-avauksesta heti ensimmäinen sarjapiste.