Kaksi maalia iskenyt Otto-Pekka Jurvainen (#12) valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Kuva: Jere Nevalainen

HIFK – FC Lahti 3 – 3 (1 – 1)
26′ 1-0 Otto-Pekka Jurvainen
32′ 1-1 Jani Tanska
48′ 2-1 Otto-Pekka Jurvainen (Esa Terävä)
55′ 3-1 Tuomas Aho
90′ 3-2 Matheus Alves
90+1′ 3-3 Mika Ääritalo

#23 Jesse Ahonen
#26 Ville Salmikivi (77′ —> Otto-Pekka Jurvainen)

#8 Paavo Voutilainen
#11 Mika Ääritalo (46′ —> Markus Joenmäki)
#14 Jasse Tuominen
#15 Aristote Mboma (74′ —> Pekka Lagerblom)
#17 Aleksi Ristola
#30 Miikka Mujunen

Ottelu

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen eteni FC Lahden komennossa. Lahtelaispelaajat saivat jatkuvaa painetta IFK:n puolustuspäätyyn ja maalipaikkoja haettiin varsinkin boksiin suuntautuneilla keskityksillä.

HIFK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 26. peliminuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Pallo ajautui 16-rajalla odottaneelle Otto-Pekka Jurvaiselle, joka otti vapaassa tilassa pari askelta eteen päin ja pääsi loistavaan maalipaikkaan. Jurvainen niittasi pallon kovalla ja matalalla laukauksella ohi FC Lahden maalivahti Henrik Moisanderin vartioiman maalin oikeaan alakulmaan. Maali oli OP:n kolmas tällä kaudella Veikkausliigassa.

FC Lahti nousi tasoihin vain kuusi minuuttia myöhemmin. FC Lahden sivuvapaapotku leijaili takatolpalle, josta FC Lahden toppari Jani Tanska hieman onnekkaasti ohjasi pallon maaliin ohi Mika Johanssonin.

Puoliajalle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Klackenissa oli jälleen totuttuun tyyliin vahva meno läpi ottelun. Kuva: Jere Nevalainen

HIFK siirtyi 2-1 johtoon heti toisen puoliajan alussa. Eero Peltonen voitti kaksinkamppailutilanteensa ja sai pelattua pallon Esa Terävälle, joka syötti vierelle avausmaalin iskeneelle Otto-Pekka Jurvaiselle. Jurvainen ei kysellyt, vaan laittoi vasemmalla jalallaan maailmanluokan kierrepallon oikeaan sivuverkkoon. Tyylikäs maali, joka oli Jurvaiselle kauden neljäs Veikkausliigassa.

Tuomas Aho ja 3-1. Skelen ensimmäinen maali IFK:ssa! Kuva: Jere Nevalainen

55. peliminuutilla HIFK lähti kahden maalin karkumatkalle. Joni Korhosen antama kulmapotku putosi vitosen viivalle ja irtopallosta HIFK-toppari Tuomas Aho pääsi iskemään IFK-uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa.

Pari minuuttia myöhemmin FC Lahden Xhevdet Gela oli lähellä kavennusmaalia, mutta Gelan tiukka laukaus kilahti HIFK:n onneksi ylärimaan.

Ottelusta muodostui lopulta todellinen trilleri. FC Lahden paras maalintekijä Matheus Alves teki kauden 11. liigamaalinsa, kun pelikellossa oli 90. minuuttia.

Lisäaikaa annettiin kolme minuuttia, jonka aikana FC Lahti onnistui nousemaan tasoihin. Lahtelaisten sankariksi nousi Mika Ääritalo, joka pamautti tarkan volleylaukauksen IFK-maalin oikeaan alakulmaan.

Lopputulos värikkäiden loppuhetkien jälkeen 3-3.