Syksy tekee jo tuloaan ja sää oli varsinkin toisella puoliajalla sen mukainen, kun HIFK ja Kaarinan Pojat kohtasivat lauantai-iltapäivänä Talin urheilupuistossa pelatussa A-poikien (P20) SM-sarjan ottelussa. Tasaisen avausjakson jälkeen kotijoukkue iski voittoon tarvittavat maalit. Loppunumeroiden 2-0 (0-0) myötä tähtirinnat jatkavat hyvissä asemissa kamppailua sarjan kärkisijoista.

Joukkueiden keskinäinen ottelu kevätkaudella oli päättynyt kaarinalaisten voittoon, joten IFK:lla oli nyt revanssi mielessään. Poutaisessa joskin melkoisen tuulisessa säässä pelattu ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista vääntöä ja maalipaikat olivat vähissä puolin ja toisin. Jakson loppua kohden tähtirinnat pääsivät hiukan niskan päälle ja lähimpänä maalintekoa oli Antti Ulmanen, joka ohjasi pallon tolppaan vähän ennen taukoa. Avausjakso päättyi kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Heti toisen puoliajan alussa KaaPo oli lähellä iskeä, kun IFK ei millään saanut palloa pois omalta rangaistusalueeltaan. Lopulta laitapakki Topias Pennanen pelasti tilanteen aivan maalin edessä. Pian tämän jälkeen alkoi sataa mutta huonontunut säätila ei vaikuttanut kotijoukkueeseen ainakaan negatiivisesti. IFK nimittäin teki tunnin kohdalla kaksi maalia lyhyessä ajassa ja ottelu sai näin ratkaisunsa. Ensin asialla oli Topias Pennanen, joka Miika Lindqvistin syötön saatuaan latasi pallon upeasti oikeaan ylänurkkaan. Pari minuuttia myöhemmin Pasi Forsman antoi oikealta puolelta kulmapotkun, jonka Joakim Ärilä puski sisään. IFK:lla oli paikkoja vielä kolmanteenkin maaliin mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Loppua kohden peli hiukan tasoittui ja KaaPo jaksoi tappioasemasta huolimatta yrittää loppuun saakka. Keltamustissa pelanneen vierasjoukkueen paras tilanne nähtiin rangaistuspotkun muodossa 87 minuutin kohdalla. Daniel Hörkkö ampui rankkarin kohti oikeaa alanurkkaa, mutta IFK-veskari Tomi Mikkelsson torjui loistavasti. KaaPo:lla oli vielä pari muutakin erikoistilannetta mutta maaliin asti pallo ei päätynyt, ja lukemat 2-0 jäivät ottelun lopputulokseksi. Tähtirintojen toisella puoliajalla suorittamien vaihtojen myötä HIFK B:stä nostetut Anton Jakobsson ja Benjamin Mark pääsivät debytoimaan A-poikien SM-sarjassa.

HIFK – KaaPo  2-0 (0-0)

1-0  Topias Pennanen (58.)
2-0  Joakim Ärilä (60.)

IFK:n kokoonpano: Tomi Mikkelsson (mv); Topias Pennanen, Tuukka Andberg (v), Rasmus Smidtslund, Niklas Åhlgren; Pasi Forsman, Miska Hurme (v); Miika Lindqvist, Joakim Ärilä (81. Samu Häkälä), Haris Ibrahimovic (84. Anton Jakobsson); Antti Ulmanen (90+2. Benjamin Mark).