Antonio Inutile johdatti hattutempullaan HIFK:n 4-0 kotivoittoon

84′ 4-0 Terävä

HIFK:n kokoonpano: Hurskainen (mv), Hänninen, Koskinen, Priha, Aaltonen, Jung, Kuikka (39′ Taulo), Terävä, Halme, Peltonen (64′ Karlsson), Inutile (80′ Rexhepi)

Vaihdossa: Ranta (mv), Maisonvaara, Sotka, Karlsson, Taulo, Rexhepi

Ennakko

Töölön pallokentällä kohtasivat sarjataulukon neljäntenä oleva HIFK ja kuudentena majaileva AC Oulu. Edellisessä ottelussaan HIFK taisteli 0-0 vierastasapelin Ilveksen vieraana. HIFK oli pelannut kaksi edellistä otteluaan ilman onnistumisia, AC Oulu oli osoittanut piristymisen merkkejä edellisillä kierroksilla. Tähtirinnat eivät olleet hävinneet vielä otteluakaan tämän kauden Ykkösen kotiotteluissa, joten HIFK lähti ennakkosuosikkina illan kamppailuun.

Ratkaisu

Ottelun hahmoksi nousi Antonio Inutile, joka johdatti hattutempullaan HIFK:n tyylipuhtaaseen 4-0 (1-0) voittoon sateisella Töölön pallokentällä. Kapteeni Esa Terävä kaunisteli loppulukemat 4-0:aan. Varsinkin Inutile pääsi nauttimaan tänään Milo Jungin loistavasta tarjoilusta.

Ottelu alkoi jälleen odotetun tasaisesti. Ensimmäinen todellinen maalipaikka nähtiin 15.peliminuutin kohdalla, kun Mika Nurmela löysi oikealta laidalta antamallaan keskityksellä maalin eteen unohdetun Morten Peipisen. Peipisen pusku suuntautui sen verran keskelle, että HIFK:n maalilla torjunut Lassi Hurskainen selvitti tilanteen lopulta helpon näköisesti.

Seuraava paikka aukeni 20 minuutin pelin jälkeen Patrice Ndoumba Ollolle, jonka Mika Nurmela löysi loistavalla läpisyötöllään. Hurskainen torjui jälleen näyttävästi Ollon maalintekoyrityksen.

HIFK siirtyi 1-0 johtoon 27. peliminuutin kohdalla. Tähtirinnat pelasivat nopean hyökkäyksen vasemmalta laidalta. Milo Jung laukoi matalan laukauksen suoraan syötöstä ja Antonio Inutile ohjasi Jungin skoden varmasti sisään.

35. peliminuutin kohdalla 100 matsia Ykkösessä täyteen kerännyt HIFK:n Kari Kuikka loukkasi itseään pallontavoittelutilanteessa ja hänet jouduttiin vaihtamaan kentältä.

Ensimmäisen puoliajan viime minuuteilla nähtiin vielä yksi vaarallinen maalipaikka. Mika Nurmela oli jälleen kapellimestari, kun AC Oulu pääsi 3vs2 -hyökkäykseen. Nurmelan oikealta antama keskitys löysi maalin edestä Peipisen. Hurskainen oli kuitenkin päättänyt, että hänen ohitseen ei tänään mene yhtäkään palloa. Tauolle asteltiin Bolliksella sateen yltyessä tilanteessa 1-0.

Toinen puoliaika käynnistyi vauhdikkaasti. 48 minuuttia ja Antonio Inutile vei illan toisella osumallaan HIFK:n 2-0 johtoon.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Inutile viimeisteli hattutemppunsa. Vaihdosta kentälle tullut Ville Taulo antoi keskikentältä murhaavan läpisyötön, jonka seurauksena Milo Jung ja Antonio Inutile pääsivät nokikkain maalivahdin kanssa. Jungilta loistava pelimiesliike; siirto vieressä juosseelle Inutilelle ja pallo varmasti häkkiin ohi hölmistyneen David Monsalven. 3-0 maali oli Inutilelle kauden viides osuma.

3-0 maalin jälkeen AC Oulu nosti ryhmitystään ja se avasi oululaisten pakkaa entisestään. AC Oulu sai tukun kulmapotkuja, mutta oikeastaan paras paikka kavennukseen nähtiin noin tunnin pelin jälkeen, kun AC Oulun paras maalintekijä Dritan Stafsula kokeili kaukaa. Hurskainen venytti itsensä jälleen pallon eteen ja torjui tilanteen kulmapotkuksi.

84. peliminuutilla HIFK:n kapteeni Esa Terävä sinetöi loppulukemat 4-0:aan ja ottelu oli paketissa. Maali oli Terävälle kauden kolmas.

Kenttätapahtumien valossa 4-0 lopputulos imartelee HIFK:ta, mutta Tähtirintojen peli pysyi kasassa täydet 90 minuuttia. Ansaittu voitto kotikentältä ja HIFK:n kotisaldo on hienoa luettavaa: 4 voittoa ja 1 tasapeli. HIFK jatkaa sarjataulukossa neljäntenä 21 pisteellä. Ilves on pisteen päässä kolmantena ja PK-35 Vantaa kakkosena 25 pisteellä. KTP johtaa Ykköstä 30 pisteellä.